Duitse Herder Kennel Oet de Poeterië

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Katalin

 

Rond 1995 kreeg ik mijn eerste hond, Ody. Mijn pa zei dat er een verrassing voor me was, toen ik dus in de kennel keek zag ik haar. Zij was een teef van 4 jaar, zwart bruin, schrikachtig en ontzettend afgetraind. In eerste instantie wist ik niet wat de bedoeling was, maar dat werd later gauw duidelijk. Ody zou mij leren hoe ik een hond moest africhten.
In de loop der tijd dat ze langer bij me was, begon ze mijn maatje te worden, zelfzekerder en begon ze er steeds beter uit te zien.
Ze kende alles al, ik heb er verschillende examens en jeugd wedstrijden mee gedraaid. Katalin met Zoscha en Blitzer

Toen Ody een jaar of 8 was, heeft mijn zusje haar overgenomen voor de lol en om mee te nemen op jeugdkamp. Ik kreeg een pup, Ulke genaamd. (niet gepland) Zij bleef over uit een nest jongen, omdat iemand de hond niet kwam ophalen. Daarna zijn er nog verscheidene telefoontjes geweest met de vraag of er nog pups waren, maar ik heb ze allemaal afgewimpeld ;-). Onderhand was de pup een maand of 4, en heeft pa besloten haar maar te houden.

Toen heb ik pas echt een spoor leren uitleggen. Hoe je een spoor ook uitliep, Ody vond het altijd. Dit was wel anders bij Ulke, als zij het spoor niet wist te liggen, moest je het toch zelf terug kunnen vinden. Ulke is de eerste hond geweest die ik zelf heb afgericht van begin af aan. Er is niets leuker voor mij, dan met een hond op een wedstrijd staan die je zelf hebt afgericht.

Tijdens de vele jeugdkampen die ik heb deelgenomen als jeugd / begeleiding heb ik kennis gemaakt met de behendigheid. Dit vond Ulke zo gaaf dat ik deze sport ook graag naast de africhting in Enschede en omstreken wou beoefenen. Helaas was die mogelijkheid er niet, omdat er geen club was met behendigheid. Toen hebben we bij Sirius besloten zelf behendigheid te gaan geven, dit zijn we rond 2003 gestart. Helaas voor Ulke te laat, omdat ze al ouder werd.

Na Ulke heb ik verscheidene honden overgenomen voor tijdelijk evt. om een certificaat er bij te halen of voor gedragscorrectie. Eind 2006 heb ik Xendor overgenomen van pa, omdat ik al weer ruim een jaar zonder hond zat. Zo kon mijn vader zich op een pup concentreren, en had ik ook wat om handen.

Nu train ik met de hond van mijn moeder, Zoscha, vanaf maart 2008, heb er de benodigde examens op gehaald en heb inmiddels deelgenomen aan wedstrijden zowel in de africhting als behendigheid.

Mijn motto/uitdaging: Uit een hond halen wat erin zit.

Verder denk ik dat het heel goed is als een jeugdige interesse heeft in de hondensport om deze eerst met een afgerichte volwassen, niet te sterke hond te laten trainen om de feeling te krijgen. Als kind een pup opvoeden valt niet mee, verder kan het zijn dat deze de interesse in de sport verliezen als het vaak niet lekker loopt, wat met een hond in opleiding nog wel eens voorkomt.

You are here: OVER KATALIN