Duitse Herder Kennel Oet de Poeterië

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kennel Oet de Poeterië / Historie

"Vigilans, Audax et Fidelis"

 Stamvader kennel Oet de Poeterië: Argus vom Steverstrand SchH.3 FH  KKL 1 (Bert Haus Knüfken)
In 1975 kochten we onze eerste Duitse Herder nadat onze kruising herder verongelukt was.
Athos (zonder kennelnaam) kwam uit de combinatie Duke v.d. Herderskring en Astraaike v. Oeterhaus. We hadden alle geluk van de wereld, want Athos bleek als enige uit het nest goede heupen te hebben.

Na het behalen van VH3, IPO3, SpH en Kkl 1a, zijn we bewust op zoek gegaan naar een tweede hond uit de lijnen Bernd von Lierberg / Bert von Haus Knüfken.
Hoewel het de bedoeling was een reu aan te schaffen, werd het door toeval een teef, met als stamvader van onze kennel Argus vom Steverstrand (zie foto hierboven). We vonden haar bij Feike Greidanus, Brenda von Pacheco’s Haus. Deze donkere teef wist te imponeren door haar snelheid en werklust. Op verzoek van een tweetal pakwerkers hebben we haar laten dekken en werd zij de stammoeder van onze bloedlijn.
Als reu hebben we Cäsar Königsrain gekozen die op de BLS wist te imponeren in het manwerk.

In 1980 is de kennelnaam aangevraagd die is afgeleid van de bijnaam die een bepaalde tak van de familie Leferink heeft en is vernoemd naar een erf.
Op 19 februari 1982 werd het eerste nest geboren (Athos en Alta).

Ons uitgangspunt is gebruikswaarde als basis voor de fokkerij. De eigenschappen "vigilans, audax et fidelis" (waakzaam, moed en trouw) zijn daarbij bepalend. Karakteraanleg is voor prestaties van wezenlijk belang. Wat er niet in zit, kun je er ook niet uithalen.
Natuurlijk is een gezond lichaam een eerste voorwaarde om met de hond optimaal te kunnen werken. Goede heupen en ellebogen zijn absolute voorwaarden.
Als je van Duitse Herders houdt, moet de hond er ook als een Duitse Herder uitzien, d.w.z. keuringswaardig zijn. Bovenstaande heeft in de loop der jaren de keuze van een fokpartner bepaald.

You are here: OVER HISTORIE