Duitse Herder Kennel Oet de Poeterië

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Carla

 
Mijn hele leven lang hebben Duitse Herders mij in het bijzonder aangesproken.
Eenmaal in de gelegenheid om een hond te nemen, kwam er een gitzwarte “herdershond”, waar we veel verdriet van hadden toen hij onder een auto was gekomen. Daarna viel onze keuze op een echte Duitse Herder. Daar Bartho wel wat meer met de hond wilde dan een straatje om, kwamen we bij Kringgroep Tilburg in contact met hondensport. Na enkele jaren aan de zijlijn te hebben gestaan, heb ik in 1978 Athos met VH 3 van Bartho overgenomen toen hij Tara (Brenda van Pacheco’s Haus)ging africhten. Met Athos heb ik wat examens en wedstrijden gedaan. Wel betrokken bij de Kringgroep, heb ik kantine gedraaid en allerlei klusjes gedaan, zoals een eigen kringgroepvlag maken met logo van KG Tilburg, redactielid van ons maandblad van de kringgroep. Tevens heb ik voor Ad van de Oetelaar zijn teef Mascha vom Alten Schloßturm tot VH 1 en de aankeuring gebracht.
Na onze verhuizing naar Twente hebben we besloten om Tara te laten dekken, om zo een bloedlijn te beginnen, waar werklustige goede gebruikshonden uit zouden komen.
Het opbrengen van een nest honden vind ik nog steeds een feest. In de loop der jaren heb ik Alta uit ons eerste nestje afgericht en later Freyja en Queruby. Daarna heb ik het gouden africhtersinsigne van de VDH in ontvangst mogen nemen. Met Queruby hebben we niet gefokt, omdat we intussen Quinta hadden, die Bartho beter vond. Met het beste wat je hebt, moet je verder gaan. Uit het laatste nest dat we hebben gefokt, hebben we de enige teef die er in zat, aangehouden, in de hoop dat na een jaar of zo, haar beharing stokharig zou blijken. Dat was niet zo, maar ik had me voorgenomen om haar toch te houden. Zo ben ik met haar weer begonnen met africhten. Na het VZH examen kreeg ik fysieke beperkingen, waardoor ik Zoscha in Katalin’s handen heb gegeven, omdat zij er meer uit zal halen dan ik. Wel ben ik met Zoscha de behendigheid in gegaan, wat ik heel leuk ben gaan vinden. Onlangs heb ik het beginnersdiploma voor behendigheidsinstructeur gehaald. Ik kan iedere africhter aanbevelen om het eens te proberen. Het is heel gezond voor de verhouding baas-hond.

You are here: OVER CARLA